Den HelderHollands Kroon

Pontje Westeinde twee weken uit de vaart

Julianadorp – Het pontje Westeinde, tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp, is buiten gebruik van 27 december tot en met zondag 9 januari. Dat meldt de gemeente Hollands Kroon.

Het pontveer is toe aan zijn 5-jaarlijkse inspectie en onderhoudsbeurt. Dit betekent dat de pont versleept wordt naar een externe locatie en daardoor van maandag 27 december tot en met zondag 9 januari niet gebruikt kan worden. In deze periode ligt er een tijdelijke pontveer. Deze is echter alleen te gebruiken door fietsers en voetgangers.

Fietsers en voetgangers
Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een tijdelijk pontje. Deze blijft varen totdat de reguliere pont weer in de vaart is. De pont vertrekt op enkele meters ten noorden van het ponthuisje. De pont vaart zoals gebruikelijk van maandag tot en met zaterdag van 6.30 tot 19.00 uur en op zondag van 9.00 tot 19.00 uur.

Al het gemotoriseerde verkeer volgt de route via de vlotbrug in ’t Zand (max. 9 ton) of de Kooybrug (N99).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button