Defensie

Drie militairen vervolgd vanwege aanranding op marinebasis Den Helder

Den Helder – Het Openbaar Ministerie vervolgt drie militairen wegens het aanranden van een collega in Den Helder. Dat zou zijn gebeurd op 17 mei 2018, in een portacabin op de rijkswerf van de Koninklijke Marine. De verdachten zijn een 34-jarige man uit Brielle, een 27-jarige man uit Dordrecht en een 28-jarige man uit Culemborg.

Het slachtoffer zou tegen een tafel en tegen de grond zijn gedrukt waarna de man uit Dordrecht zijn penis tegen de heup tikte en seksbewegingen maakte. De rest hield hem in bedwang. Ook kreeg het slachtoffer ontblote billen vlak voor zijn gezicht gehouden, aldus de aanklager.

De oudste van de drie, die hun meerdere was, probeerde volgens de aanklacht het slachtoffer te dwingen om een hamer of de man uit Dordrecht oraal te bevredigen. Ook zou hij opdracht tot schennis hebben gegeven aan de jongste uit Dordrecht.

De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem stelde het proces maandag uit, omdat een van de advocaten ziek was. De zaak wordt zo snel mogelijk alsnog behandeld.

Een bericht van mediapartner NHNieuws

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button