Sport

Sint Boys kansloos aan de Belt: 4-0

Hippolytushoef – Op het eigen, waterkoude sportcomplex aan de Belt heeft v.v. Succes de competitie hervat met een eenvoudige zege op het zieltogende Sint Boys. Met speels gemak schudde de thuisploeg uit Hippolytushoef de nogal timide gasten van zich af, 4-0.

Het leek wel of de opponent uit Sint Maarten zich bij voorbaat kansloos waande. Het was inspiratieloos, zoals de ploeg van voormalig Succes-trainer Jan Loew zich op Wieringen presenteerde. Tegenhouden, wegperen die bal. Zo zou je hun tactiek in dit duel kunnen typeren. Het fris ogende Succes profiteerde er de eerste helft dan ook gretig van.

Want ook zonder vormgever/aanjager Jeroen Metselaar combineerde Succes er lustig op los. De afwezige middenvelder werd uitstekend vervangen door youngster Jornt Jonkman, die na een halfuur de score opende door de bal na een afgeslagen corner tegen het net te jagen, 1-0. Vlak voor rust verdubbelde een andere middenvelder de score. Het was slangenmens Toine Bugel die het lederen speeltuig haarfijn in het kruis krulde.

Gretige Bugel
Ook na rust had Succes weinig te duchten van Sint Boys. De weer gretig opererende Bugel schoot zijn tweede goal van de dag binnen na een fijne assist van invaller Bart de Kleine, 3-0. Laatstgenoemde tekende een kwartier voor het einde voor het slotakkoord door een voorzet van links, van invaller Jay Klaaren, attent binnen te tikken, 4-0.

Een betrekkelijk eenvoudige overwinning derhalve voor de equipe van trainer Wouter Rood. Keeper Martijn Lont had bijna wel een snipperdag kunnen opnemen, zo weinig als hij te doen had. Zondag aanstaande krijgen zijn pupillen het waarschijnlijk zwaarder te verduren, want dan wacht op Texel het duel tegen SV Oosterend, dat in ’t Zand Geel Zwart compleet vernederde, 1-5.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button