Tonegido wint na spannend duel

Hippolytushoef – De handbalarena aan de Belterlaan was zondagmiddag het strijdtoneel van de wedstrijd Tonegido tegen US uit Amsterdam. Na een spannend duel ging de zege met 33-32 naar de thuisploeg.

Gezien de vorige edities moest het weer een spannende pot worden. De ploegen geven elkaar eerder geen duimbreed toe. Enthousiasme en strijdlust waren de kernwoorden vooraf. Na de mindere fase in de competitie moesten de punten nu op Wieringen blijven. Iedereen was er op gebrand te winnen.

Zo begon de wedstrijd ook. Tonegido nam direct het initiatief en maakte de doelpunten zoals ze getraind worden. Aanvallend kwam US er niet doorheen en verdedigend klopte het zeer behoorlijk. Tot 11-6 liep alles gesmeerd, daarna kwam een mindere periode en kwamen de Amsterdammers terug in de wedstrijd met drie punten op rij. Door slordigheden en een flinke portie pech, waarbij paal en lat hoogtij vierden, bleef US aandringen. Dat resulteerde in een 17-16 voorsprong bij rust.

Spannende eindfase
Ook na rust bleef Tonegido de bovenliggende ploeg. Op één moment na 29-30 hebben de groenhemden altijd de voorsprong gehad. Doordat Tonegido als collectief een sterke beurt maakte, kon deze achterstand weer ongedaan gemaakt worden en keek het publiek weer tegen de goede kant van de score aan. Een spannende eindfase brak aan, het was zaak de gelederen gesloten te houden en de overwinning binnen te halen. Tot de laatste seconde was het spannend.

Met nog zes seconden op de klok en een gelijke stand werd de laatste Amsterdamse aanval afgeslagen en kon Walter Alkemade, die er deze middag tien in legde, de laatste break lopen. Hij besliste met zijn tiende doelpunt de wedstrijd: 33-32. Iedereen was het er over eens dat dit een collectieve overwinning was, eentje om op voort te borduren de komende weken.

Komend weekeinde de uitwedstrijd tegen HVC uit Emmercompascuum. De volgende thuiswedstrijd is een week later, op zondag 9 februari om 13.15 uur. Tegenstander is dan Cometas uit Leeuwarden.