112Den Helder

“Begrip voor zorgen ondernemers, maar neem het recht niet in eigen hand”

Advertentie:

Julianadorp – De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden ter hoogte van het winkelcentrum Dorperweerth.

Omstreeks 19.30 uur bevonden agenten zich rondom het winkelcentrum, omdat er diverse meldingen waren binnen gekomen over overlast gevende jeugd die mogelijk uit waren op ongeregeldheden. De agenten hebben zowel opvallend als onopvallend gepoogd de groep in kaart te brengen en deze uit de anonimiteit te halen. Collega’s werden ter plaatse aangesproken door een aantal passanten dat een persoon met een hamer voor een winkel stond te zwaaien en zichtbaar boos was.

“Wij troffen aldaar een vrouw aan met een hamer en een ander houten voorwerp”, zo laat de politie weten. “De vrouw was boos op de aanwezige jeugd en bedreigde hen met deze voorwerpen. Ter voorkoming dat mevrouw het recht in eigen hand zou nemen wilden wij de voorwerpen afnemen. De vrouw legde de voorwerpen weg. Vervolgens pakte een man de voorwerpen op. Die man wilde de hamer en het andere houten voorwerp niet aan de collega’s afgeven. Op het moment dat de collega’s de man vastpakten begonnen omstanders zich ermee te bemoeien en probeerden de man te ontzetten. De man bedreigde vervolgens de collega’s.”

Aanhouding
“De collega’s besloten de man aan te houden omdat de man weigerde zich te legitimeren, hij de hamer niet wilde afgeven en hij de collega’s had bedreigd. Nadat de man was medegedeeld dat hij was aangehouden begon hij zich te verzetten. De collega’s probeerden de man onder controle te brengen maar deze sloeg wild om zich heen met de hamer. Een collega werd hierbij geraakt en liep letsel op aan zijn hoofd en hand. Ook andere personen bemoeiden zich met de aanhouding en probeerden de man te ontzetten.”

“De collega’s voelden zich genoodzaakt geweld te gebruiken en hebben hierbij gebruik moeten maken van hun wapenstok. Ook hebben zij moeten besluiten om de man los te laten zodat zij zichzelf konden verdedigen. Enkele momenten later is de man alsnog door andere ter plaatse gekomen collega’s aangehouden.”

“Wij begrijpen heel goed de boosheid en zorgen van de ondernemers”, benadrukt de politie. “Wij snappen dat ondernemers hun eigen zaak willen beschermen tegen plunderingen en vernielingen en hebben hier begrip voor. Echter, het recht in eigen handen nemen en het gebruik van geweld is iets wat wij niet kunnen accepteren.”

Onderzoek
De zaak is in onderzoek bij de recherche. Getuigen van het incident die nog niet gesproken hebben met de politie, worden verzocht zich te melden via 09008844. Registratie: 2021018143.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button