Hollands Kroon

Drugscampagne in Noord-Holland

Niemand wil toch een drugslab in de buurt? Dat is de boodschap van de nieuwe, uitgebreide campagne van NH Drugs Alert. De actie is bedoeld mensen aan te moedigen om (anoniem) verdachte situaties te melden die mogelijk te maken hebben met het maken van drugs.

Het maken van drugs is een groeiend probleem in Noord-Holland. Hennep is een plant waarvan wiet en hasj kan worden gemaakt. Het verbouwen van hennep is verboden. Het kweken van hennep gebeurt in een hennepplantage, ook wel een hennepkwekerij genoemd. Illegale hennepkwekerijen bevinden zich vaak in woonwijken: op zolders, in kelders, in schuren, bedrijfspanden, tuinhuisjes en boerderijen. De stroom die voor de teelt nodig is, wordt vaak illegaal en ondeskundig afgetapt. Hierdoor kan brand ontstaan en dat is natuurlijk gevaarlijk voor de bewoners en de omwonenden. Er komen niet alleen steeds meer hennepplantages, de politie ziet ook een stijging van het aantal drugslabs waarin synthetische drugs zoals XTC en amfetamine worden gemaakt.

Melden!
De oplettende burger kan zelf bijdragen aan het voorkomen van hennepkwekerijen en drugslabs. Door te helpen ze op te sporen. Dat vergroot de veiligheid in de woon-, werk- en leefomgeving. Vermoeden van een drugslab in de buurt? Maak dan een melding via de politie (telefoonnummer 0900 – 8844) of (anoniem) bij Meld Misdaad Anoniem (via nummer 0800-7000). De politie kan dan op basis van de melding verder onderzoek doen en indien nodig optreden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button