Den Helder

Positief geteste Helderse asielzoekers naar Heerhugowaard

Den Helder – Bewoners van de azc-locatie in Den Helder die positief zijn getest op corona hebben de kans te worden overgebracht naar Heerhugowaard. Het Transferium in Heerhugowaard, het voormalige pand van Parlan Jeugdzorg, wordt een tijdelijke isolatielocatie waar het COA maximaal 88 positief geteste vluchtelingen kan onderbrengen, zo meldt mediapartner NHNieuws.

De gemeente Heerhugowaard heeft ingestemd met het verzoek van het COA om het Transferiumgebouw tot juni 2021 te gebruiken als isolatielocatie. De asielzoekers die tijdelijk in Transferium worden geplaatst, blijven gedurende die periode binnen. Op de locatie zijn geen bezoekers welkom.

Er wordt alleen van de locatie gebruik gemaakt als er geen isolatieruimte meer beschikbaar is in de asielzoekerscentra. Positief getesten moeten maximaal 14 dagen op de locatie in quarantaine verblijven, is de ervaring van het COA met eerdere tijdelijke coronavoorzieningen.

Toon meer

Den Helder Actueel

De bron van bovenstaand bericht is de lokale nieuwssite denhelderactueel.nl. Den Helder Actueel is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button