Den Helder

Positief geteste Helderse asielzoekers naar Heerhugowaard

Advertentie:

Den Helder – Bewoners van de azc-locatie in Den Helder die positief zijn getest op corona hebben de kans te worden overgebracht naar Heerhugowaard. Het Transferium in Heerhugowaard, het voormalige pand van Parlan Jeugdzorg, wordt een tijdelijke isolatielocatie waar het COA maximaal 88 positief geteste vluchtelingen kan onderbrengen, zo meldt mediapartner NHNieuws.

De gemeente Heerhugowaard heeft ingestemd met het verzoek van het COA om het Transferiumgebouw tot juni 2021 te gebruiken als isolatielocatie. De asielzoekers die tijdelijk in Transferium worden geplaatst, blijven gedurende die periode binnen. Op de locatie zijn geen bezoekers welkom.

Er wordt alleen van de locatie gebruik gemaakt als er geen isolatieruimte meer beschikbaar is in de asielzoekerscentra. Positief getesten moeten maximaal 14 dagen op de locatie in quarantaine verblijven, is de ervaring van het COA met eerdere tijdelijke coronavoorzieningen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button