Hollands Kroon

Praat mee over meer bomen in Hollands Kroon

Hollands Kroon – Er komen meer bomen in Hollands Kroon. Samen beslist de gemeente Hollands Kroon waar ze deze bomen gaan planten. Dit legt de gemeente vast in een plan. In februari kunnen geïnteresseerden hierover meepraten. De gemeente bespreekt de opties per regio. Tijdens vier digitale bijeenkomsten gaan zij in gesprek over bomenrijen, bos en bomen op eigen erf.

De gemeente werkt aan een bomen- en ervenplan. In december hebben zij via een enquête om de mening van inwoners gevraagd. De resultaten van de enquête gebruikt de gemeente om een plan op te stellen. In dit plan geven zij aan waar nieuwe bomen geplant kunnen worden. En welke wensen er zijn vanuit de bewoners. Sluit aan bij één van de digitale bijeenkomsten en ontdek wat er in het plan staat. De gemeente hoort graag tips om het plan nog beter te maken.

Waarom een bomenplan?
Bomen zijn belangrijk. Ze bieden een veilige plek voor bijvoorbeeld vogels en vleermuizen. Ze zorgen voor gezonde lucht en geven schaduw bij hitte. En bomen in de vorm van een bos dragen bij aan onze ontspanning. We kunnen er wandelen, sporten en genieten van de natuur.

In Hollands Kroon verdwijnen helaas bomen door ziektes, extreem weer (storm) en ouderdom. Daarom wil de gemeente nieuwe bomen planten en verouderde bomenrijen versterken. Daarbij kijken ze vooral naar het buitengebied. Het doel van het bomenplan is om de komende tien jaar ongeveer 7.000 nieuwe bomen in de openbare ruimte van Hollands Kroon te planten. Zo maken ze de gemeente een stukje groener en gezonder.

Het plan gaat ook over erfbeplanting
Naast bomenrijen en bos gaat het plan ook over erfbeplantingen in het buitengebied. Heeft een geïnteresseerde een groot erf in het buitengebied waarop meerdere bomen kunnen staan? Helpen om het landschap en de natuur te versterken? En het erf mooier maken? Kom dan naar de deelsessie over erfbeplanting. In deze sessie worden er tips gegeven voor erfbeplanting en erfinrichting die past in het landschap en bijdraagt aan de natuur. Het gaat hierbij om algemene tips.

De gemeente organiseert vier digitale bijeenkomsten. Iedere avond komt een andere deel van de gemeente Hollands Kroon aan bod. De deelgebieden zijn op het kaartje weergegeven.

De planning is als volgt:

  • Omgeving Niedorp: woensdag 3 februari 2021
  • Omgeving Anna Paulowna: woensdag 10 februari 2021
  • Omgeving Wieringen: donderdag 11 februari 2021
  • Omgeving Wieringermeer: woensdag 17 februari 2021

Aanmelden
Meld u aan via het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangen deelnemers per e-mail een link en meer informatie.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button