Noord-Holland

Provincie ondersteunt ondernemers bij verbetering vakantieparken en campings

Den Helder – Eigenaren van vakantieparken en campings die locaties willen opknappen en verduurzamen kunnen ondersteuning krijgen van de provincie Noord-Holland. Er is 100.000 euro beschikbaar om ondernemers te helpen bij het maken van plannen voor kwaliteitsverbetering.

Campings en vakantieparken in Noord-Holland ontvangen jaarlijks miljoenen gasten. Dat is niet alleen gunstig voor de toeristische sector maar voor de hele Noord-Hollandse economie. De sector verblijfsrecreatie kampt steeds vaker met gebrek aan kwaliteit, veroudering en matige inpassing in de omgeving. Daarnaast lukt het ook niet alle ondernemers om een verduurzamingsslag te maken en bijvoorbeeld ‘van het gas af’ te gaan of circulair te bouwen.

Gedeputeerde Ilse Zaal: “Wij zien dat veel vakantieparken en campings in Noord-Holland behoefte hebben aan ondersteuning bij het verbeteren van de kwaliteit. Het aanpakken van plannen om te vernieuwen en te verduurzamen komt niet altijd goed van de grond. Soms ontbreekt het aan voldoende kennis of heeft het ondernemerschap een duwtje in de rug nodig. De provincie wil bedrijven ondersteunen die actief werk maken van verduurzaming en innovatie binnen hun bedrijf.”

De provincie heeft de subsidieregeling ook vorig jaar opengesteld.
Ilse Zaal: “In 2021 hebben wij helaas weinig aanvragen ontvangen. De beperkte interesse lijkt te komen doordat de ondernemers hard getroffen zijn door de maatregelen rond de coronacrisis. De focus van ondernemers lag vooral op kortetermijnaanpassingen om open te kunnen waarbij ze geen tijd en ruimte zagen om te werken aan het verduurzamen en innoveren van hun bedrijf. Ik hoop dat de accommodaties dit jaar weer veel gasten kunnen ontvangen en dat ondernemers weer plannen kunnen maken voor de toekomst.”

Naast deze uitvoeringsregeling heeft de provincie ook 50.000 euro beschikbaar gesteld voor bedrijven die nog geen scherp zicht hebben op hun problemen of kansen of niet weten waar te beginnen. Deze bedrijven kunnen inhoudelijke ondersteuning krijgen van experts op het gebied van bijvoorbeeld financiering, vastgoed of planologie.

Informatie
Meer informatie over de HIRB+ Uitvoeringsregeling Revitalisering Verblijfsrecreaties 2022 is binnenkort te vinden op de websitewww.noord-holland.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button