Hollands KroonUitgaan

Cursus script schrijven in museum Jan Lont

Advertentie:

Hippolytushoef – Stichting Cultuur binnen de Dijken start in het najaar van 2023 met het project Erfgoedfestival Wieringen. Het project wordt op woensdag 18 oktober afgetrapt met een schrijfcursus waar de aanmelders leren een script te schrijven.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten die van 18 oktober tot 13 december iedere woensdag plaatsvinden. De cursisten krijgen een inkijkje in de geschiedenis van Wieringen, gaan mensen interviewen voor input, volgen een masterclass script schrijven, een masterclass interviewen. Daarnaast krijgen de aanmelders begeleiding bij het schrijven van scenes.

Het geschrevene zal als inspiratie dienen voor het tweede grote onderdeel van het Erfgoedfestival Wieringen: het maken van een theatervoorstelling. Het festival zal op 13 en 14 april plaatsvinden. De repetities van de theatervoorstelling vinden in januari 2024 plaats.

Aanmelden
De cursus vindt plaats in museum Jan Lont in Hippolytushoef. Deelname kost € 75 en er is plaats voor tien deelnemers. Aanmelden kan via de website van Cultuur binnen de Dijken.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button