Hollands Kroon

Teveel vertrouwen in de mens kost Ingo Halfweeg veel geld

Westerland – Is de mens echt zo slecht en kun je niemand meer vertrouwen? Dat vraagt Ingo Halfweeg zich af nadat hij zijn Mercedes bus probeerde te verkopen, maar nooit geen geld in handen kreeg. Een dag nadat hij zijn Mercedes Benz Viano te koop had gezet kwam er een witte Audi voorrijden met drie personen erin. Twee stapten uit en gingen kijken bij de Mercedes. Eén ervan was een Duitser en deze bood een redelijke prijs. Toch voelde Ingo zich niet helemaal op zijn gemak bij de kopers. Zij droegen tasjes bij zich en je weet nooit wat daar in zit.

Toch wisten zij hem te overtuigen en omdat hij een Duitser was moest hij overgeschreven worden bij de RDW in Amsterdam. Ingo zag dat er een overschrijving plaatsvond en de man meldde dat het wel enkele dagen kon duren voor het geld op zijn rekening zou staan. Puntje bij paaltje heeft Ingo zijn geld tot nu toe niet gekregen en uiteraard baalt hij hier enorm van. Van alles is er belooft. Hij is zelfs naar zijn woonadres in Wijk aan Zee geweest. Hier huurt hij een huisje, maar volgens de eigenares is hij zelden aanwezig.

Nog wel telefonisch contact
Ingo heeft nog wel vaak telefonisch contact met de koper en de politie vertelde dat hij moet proberen om via de telefoon audio opname te maken en te laten vertellen dat hij nog niet heeft betaald. Dan heeft hij enigszins een soort bewijs dat er nog geen geld is overgemaakt. Want hier draait het hele verhaal om. De auto is niet gestolen maar Ingo moet kunnen bewijzen dat er nog niet is betaald. En dat is uiteraard lastig, want de koper kan ook zeggen dat hij contant heeft betaald. “Misschien dat we samen met de politie iets kunnen met de audio opname van het telefoongesprek. Ik ga kijken, maar ik laat het er zeker niet zomaar bij zitten. Hier kunnen ze toch niet zomaar mee weg komen?”, aldus Ingo Halfweeg.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button