Hollands KroonJeugd

Open dag Wiringherlant

Wieringerwerf – Middelbare school Wiringherlant opent dinsdag 31 januari haar deuren voor de open dag. Toekomstig leerlingen kunnen dan met hun ouders of verzorgers proeven hoe het is om te studeren op deze school.

’s middags gaan groepachters die uitgenodigd zijn op ontdekkingsreis door de school. Tijdens deze expeditie moeten ze verschillende opdrachten maken. Na iedere opdracht krijgen ze een code, waarmee de kluis kan worden gekraakt. Lukt dit de leerlingen, dan wacht hen een prijs in de kluis. “We willen kinderen op een andere manier laten kennismaken met onze school”, licht Janneke Rozemeijer, afdelingsleider van het brugklasteam, toe. “Want we zijn ook veel meer dan een gebouw waar je alleen maar les krijgt. We willen onze leerlingen echt voorbereiden op een leven na school.”

Ook is er een avondprogramma, waar de ouders of verzorgers welkom zijn. Ook dan is er van alles te zien en te beleven, zoals een tto-voorstelling. “Tto staat voor tweetalig onderwijs”, vertelt Rozemeijer. “Onze docenten vertellen van alles over hun vak. De kinderen laten bovendien zien wat ze allemaal die middag hebben gedaan en geleerd.” Ook krijgen bezoekers een inkijkje in het extra aanbod van de school, zoals de sportklas, global citizen en de jongerenrechtbank.

Verschillende labs
Tijdens de open dag zijn ook de makers-, tech- en duurzaamheidslabs geopend. In laatstgenoemde wordt met VR-brillen, robots en 3D-printers laten zien wat de mogelijkheden van deze moderne middelen. Op de IMacs in het medialab kunnen aanwezigen zien hoe het is om te werken met computerprogramma’s als Photoshop en Indesign.

Het avondprogramma van de open dag vindt dinsdag 31 januari van 18:30 tot 21:00 uur plaats aan de Dr. Tamsmalaan 1a in Wieringerwerf. Aanmelden is niet nodig.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button