Den HelderHollands Kroon

Connexxion te laat met informeren over verdwijnen oplaadpunten

Advertentie:

Hollands Kroon – Connexxion heeft de provincie Noord-Holland te laat geïnformeerd over het verdwijnen van oplaadpunten voor de OV-chipkaart. Dat schrijft Gedeputeerde Staten van de provincie in reactie op vragen gesteld door de provinciale PvdA. Pas na de jaarwisseling werd duidelijk dat oplaadpunten in Den Oever, Julianadorp, Oude Niedorp en Hippolytushoef weggehaald waren.

“Connexxion heeft aangegeven dat de oorspronkelijke AVM-apparaten (Automatic Vending Machine) in alle Noord-Hollandse concessies vanaf 1 januari 2020 niet meer softwarematig ondersteund worden door de leverancier van deze apparaten. Winkeliers met een AVM-apparaat konden overstappen op een tablet: een zogenaamde POST (Point Of Sale Tablet) of een soortgelijk alternatief dat wordt geïntegreerd in het kassasyteem. Door het te laat opstarten van het vervangingsproces door Connexxion was op sommige locaties geen alternatief voor handen, terwijl de AVM-apparaten niet meer konden worden gebruikt of zijn verwijderd”, aldus GS.

Connexxion is direct om opheldering gevraagd over het verdwijnen van oplaadpunten. “Er is op dat moment afgesproken dat Connexxion met hoge prioriteit vervanging dient te regelen voor de AVM-apparaten. Ook is afgesproken dat Connexxion het voorstel voor de vervanging van de AVM’s gelijktijdig ter advies voorlegt aan het Noord-Hollandse reizigersadviesorgaan, het Rocov-NH. Connexxion is direct daarna gestart met een inhaalslag, om alle distributiepunten tijdig te voorzien van een POST of – indien de betreffende winkelier dit niet zou willen – alternatieve distributiepunten te vinden.”

Niet op tijd
“Helaas heeft dit niet kunnen voorkomen dat op sommige locaties de POST’s (of soortgelijk alternatief) niet op tijd zijn geleverd. Alle winkeliers hebben informatie ontvangen over waar een alternatief oplaadpunt voorhanden is om dit te kunnen communiceren aan de klanten in de winkel. Als er geen alternatief direct in de buurt is, worden klanten naar de webshop van Connexxion verwezen. Een product dat via de webshop is aangeschaft kan met de OV-chipkaart bij het instappen in de bus worden geactiveerd.”

“Inmiddels is het overgrote deel van het distributienetwerk voorzien van een POST of een soortgelijk alternatief. De laatste POST’s worden op korte termijn uitgeleverd”, zo meldt GS.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button