Den HelderVideoZakelijk

IJssalon Wim Laan ontvangt predicaat Hofleverancier

Adverentie

Den Helder – IJssalon Wim Laan mag zich voortaan Hofleverancier noemen. Tijdens de receptie van het bedrijf, dat 125-jaar bestaat, overhandigde burgemeester Jeroen Nobel donderdag het predicaat en onthulde hij het bijbehorende wapenschild.

Het verhaal van het Laanijsje begint in 1894 bij Aris Laan. Hij was een koopman in groente en fruit en creëerde als eerste het recept voor het witte roomijsje. Vandaag de dag wordt dit ijs nog steeds met het traditionele geheime familierecept bereid.

Een van zijn zonen, Willem Laan, nam de ijssalon van zijn vader over. Ook zijn kinderen hielpen regelmatig in de zaak. Het verkopen van ijs leverde het gezin een goed bestaan op, maar de Tweede Wereldoorlog bracht hier verandering in. Bombardementen vernielden zowel de ijssalon als het huis. Al snel kreeg de familie een ander huis toegewezen en Wim Laan startte opnieuw met de bereiding van ijs vanuit een schuurtje achter het huis. Dit ijs werd later via ijskarren verkocht.

Na de oorlog bouwde zijn zoon Arie Laan, de derde generatie, de ijssalon aan de Keizerstraat. Sinds 1994 staat de vierde generatie, Wim Laan, aan het roer en hij maakt nog steeds op dezelfde ambachtelijke wijze, en met dezelfde passie, dagelijks vers ijs. Inmiddels is ook Jeffrey Laan, de vijfde generatie, regelmatig in de zaak van zijn vader te vinden.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

Back to top button