SportTexel

Van Rijsselberghe zakt plaats in WK-klassement

Advertentie:

Sorrento – Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft zijn opmars geen gevolg kunnen geven op de derde dag van de WK.

De Texelaar finishte op de derde, vijfde en vijfentwintigste plek. Door deze resultaten is hij gezakt naar de vierde plaats in het klassement, zijn Nederlandse concurrent Kiran Badloe liep uit en blijft eerste. Van Rijsselberghe, die nu op 38 punten staat, geeft de hoop ondanks de mindere resultaten nog niet op. “We moeten gewoon rustig door blijven gaan. Het is nog niet voorbij”, aldus de ervaren Noord-Hollander, die zelf moeite heeft om snelheid te vinden. “Dat is lastig als je voorin mee wilt varen. Dan heb je alle beetjes nodig.”

Badloe en tweevoudig olympisch kampioen Van Rijsselberghe strijden om een ticket voor de komende Spelen. Ze hebben afgesproken dat degene die het beste presteert op dit WK, Nederland zal vertegenwoordigen in de RS:X-klasse in Tokio.

Lilian de Geus, die al zeker is van het ticket voor Tokio, klom naar de tweede plaats bij de vrouwen. Ze heeft alleen Noy Drihan uit Israël nog voor zich. De Geus eindigde op de derde surfdag als tweede, zesde en eerste.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button