Texel

Eerste vaccinatie gezet op Texel

Texel – De eerste vaccinaties tegen Corona zijn zaterdag gezet in sporthal TXL in Den Burg (Texel). Het eiland wilde graag een eigen voorziening om mensen te kunnen inenten tegen het virus. De Waddeneilanden pleitten bij de Rijksoverheid voor een eigen locatie omdat een reis naar prikplekken op het vaste land niet voor iedereen te doen is, zeker voor de oudere inwoners. Twee weken geleden kwam er toestemming.

“Als je hier in het noorden van het eiland woont en je moet voor je vaccinatie naar Middenmeer of Alkmaar dan ben je echt uren onderweg”, zegt wethouder Remco van de Belt van de gemeente Texel. “Voor mensen voor wie dat niet gebruikelijk of gemakkelijk is, is dit wel een perfecte oplossing.” Voor deze vaccinatieronde hebben ouderen van 75 jaar en ouder een uitnodiging gekregen. Ook zorgpersoneel in de ouderen- en gehandicaptenzorg worden de komende periode gevaccineerd in Den Burg.

Marleen Barendregt had de primeur. Zij is zorgmedewerker bij ‘s Heeren Loo op Texel. “Je voelt er niks van, dat kan ik de mensen alvast meegeven”, zegt ze na de injectie. “Het is niet alleen voor mij belangrijk, maar voor ons allemaal. Hopelijk kunnen we zo snel weer terug naar het normale leven”

De vaccinatielocatie op Texel kon worden ingericht door de samenwerking van de GGD Hollands Noorden met de Huisartsen Kop van Noord-Holland. De GGD benadrukt dat de huisartsen de prik, in tegenstelling tot de griepprik, niet thuis komen zetten.

Locaties
De eerste prikronde met vaccin van BioNTech/Pfizer in de sporthal zal zo’n vier dagen in beslag nemen. Over vijf weken word de tweede injectie gegeven. Vorige week werd de grootste vaccinatielocatie in Noord-Holland Noord geopend. Volgende week wordt de locatie in Den Helder, in het voormalig gemeentehuis aan de Drs. F. Bijlweg geopend.

“We gaan ook nog een locatie in Hoorn openen. Daarna gaan we kijken naar de aanvoer van de vaccins of we nog meer kleine locaties gaan openen”, zegt Edward John Paulina van de GGD. “AstraZeneca heeft aangegeven dat er nu opnieuw problemen zijn. Hopelijk komt Janssen & Janssen er bij. Dan kunnen we vol gaan. Als de aanvoer goed is kunnen we in Noord-Holland Noord 5.000 vaccinaties per dag doen, ja dan schiet het op.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button