112Den Helder

Onbegrip bij publiek over aan de kant zetten Reddingsbrigade

Advertentie:

Den Helder – De Reddingsbrigade Den Helder stond zaterdag met een voertuig in de Helderse binnenstad. Ze vroegen aandacht voor de ontstane situatie, nu Stichting Strandexploitatie Noordkop gemeld heeft de diensten van de brigade voortaan niet meer nodig te hebben. Uit reacties van voorbijgangers bleek zaterdag dat zij maar weinig begrip kunnen opbrengen voor het aan de kant zetten van de brigade.

Bij het voertuig stonden zaterdag steeds enkele medewerkers van de Reddingsbrigade. Doel van de aanwezigheid was het bewust maken van de Nieuwediepers van het gevaar als de RBDH buitenspel gezet wordt. “Expertise en materiaal dat we hebben is niet zo maar even te verkrijgen, we maken ons zorgen over de veiligheid op het strand het komende seizoen”, aldus een van de medewerkers. Bij de SSN en de gemeente vinden ze blijkbaar geen gehoor, maar wel bij de burgers van Den Helder.

De meeste reacties van omstanders zijn die van onbegrip, dat de Reddingsbrigade actief is op het strand, is voor de meeste mensen een vanzelfsprekendheid. De online petitie wordt goed bezocht en ook op straat worden de lijst met handtekeningen steeds groter.

Met het Reddignsvoertuig (4×4) dat zaterdag in de binnenstad stond is de brigade via P2000 inzetbaar voor alle terrein die niet toegankelijk zijn voor ambulances. Ze kunnen een brancard met patiĆ«nt in hun voertuig verplaatsen. Niet alleen op het strand, maar ook bijvoorbeeld in het Robbenoordbos. Voor P2000 is specialistisch materiaal en kennis nodig, die aan hoge eisen moet voldoen. Dit is niet zomaar overdraagbaar aan een andere partij, meent RBDH.

Verbolgen
Woordvoerder Damian Dekker is vooral verbolgen over de houding van het college. De burgemeester (Jeroen Nobel) zou zelfs gezegd hebben dat Den Helder dan maar zonder Blauwe Vlag, die voor de regio veel waard is, moet doen. De RBDH begrijpt niks van deze opstelling. “Hopelijk brengt de ophef van de afgelopen dagen de politiek nog op andere gedachten. We hebben vandaag veel mensen gesproken en ze zijn allemaal vol verwondering over hoe dit heeft kunnen gebeuren. We hebben erg veel extra handtekeningen weten te verzamelen en we hopen dit komende zaterdag weer te doen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button