Den HelderSportVideo

Afscheid van clublegende Arco Dusseldorp, ‘de stem van de Streepjesberg’ (video)

Den Helder – Voorafgaand aan het thuisduel tegen ZAP heeft FC Den Helder zondagmiddag afscheid genomen van Arco Dusseldorp, die tientallen jaren bij de club (en haar voorgangers) betrokken was. Dusseldorp heeft in het voorbije jaar al afscheid genomen van tal van zijn vrijwilligerstaken. Ook bij de voetbalclub is hij nu gestopt met zijn werkzaamheden.

Bij het voetbal in Den Helder was Dusseldorp al sinds 1951 betrokken. Zoals velen begonnen als jonge speler, maar in de vele jaren erna heeft hij zich op tal van fronten ingezet. “Scheidsrechter, jeugdtrainer coach, elftalbegeleider, ceremoniemeester bij diverse evenementen, feesten en recepties, noem het maar op. Arco was present”, weet de huidig voorzitter Jack Jasper. Sinds 1976 was Dusseldorp de vaste speaker bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. In 2021 werd hij nog benoemd tot erelid.

Behalve bij het voetbal was Dusseldorp ook op vele andere gebieden in Den Helder. Onder meer bij Den Helder Maritiem, de Tour de Lasalle, de Seniorenmiddagen, het carnaval van De Krabbetukkers en nog veel meer. Zelfs landelijk kreeg hij bekendheid, als presentator van NCRV Sterrenslag. De bekende Nieuwedieper werd geëerd met een Koninklijke Onderscheiding en ook met de Gouden gemeentelijke sportpenning. Behalve de mooie woorden en vele handjes kreeg Arco zondag ook een fotocollage van 45 jaar vrijwilligerswerk en twee gegraveerde glazen met de tekst “Stem van de Streepjesberg”.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button