Kop van Noord-HollandPolitiek

Interviews met kandidaten uit de Noordkop

Kop van Noord-Holland – De verkiezingen voor de Provinciale Staten staan voor de deur. Op 15 maart mogen kiezers zich weer naar het stemhok begeven. Verschillende partijen hebben ook kandidaten uit de Noordkop op hun lijst staan. Regio Noordkop en Noordkop Centraal gaan in aanloop naar de verkiezingen in gesprek met deze kandidaten. Vanaf 28 februari tot aan de verkiezingen verschijnt elke werkdag een interview op de website Regio Noordkop. Ook zijn de gesprekken iedere dag om 10.30 en 15.30 te beluisteren via de radio.

Aan de Provinciale Statenverkiezingen van 2023 doen 23 partijen mee. 11 van hen hebben kandidaten uit de Noordkop op de lijst. In aanloop naar de verkiezingen spraken Regio Noordkop en Noordkop Centraal de hoogst geplaatste kandidaten van die partijen. De 11 interviews worden de dagen voor de verkiezingen via de verschillende kanalen van zowel Regio Noordkop als Noordkop centraal gepubliceerd.

Vijf vragen
De kandidaten worden vijf vragen voorgelegd: Wat kan jij betekenen voor de Noordkop? Hoe moet de provincie omgaan met het stikstofprobleem? Wat ga jij doen om de Noordkop beter bereikbaar te maken? Wat ga jij doen om de woningmarkt in de Noordkop vlot te trekken? Wat kan jouw partij doen om de problemen rond het volle stroomnetwerk op te lossen? De antwoorden lopen sterk uiteen, reden te meer om goed geïnformeerd naar het stemhokje te gaan.

Zo willen sommige partijen investeren in het openbaar vervoer en anderen juist in het verbreden van de N9. De één wil de stikstofplannen van het kabinet voorspoedig gaan uitvoeren, de ander kijkt liever eerst in de richting van grote vervuilers als Tata Steel en Schiphol. Dit en meer komt allemaal aan bod tijdens de gesprekken.

De volgende kandidaten zijn geïnterviewd:
GroenLinks: Elias Marseille
VVD: Jan Aris Eelman
D66: Simone Kikkert
PvdA: Vera van Vuuren
CDA: Tim Slijkhuis
SP: Maarten Dijksen
ChristenUnie: Marjon Tolhuis
Piratenpartij: Mark van Treuren
OPNH: Jeff Leever
BBB: Dorien Sijbenga
Code Oranje: Nico de Vos

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Mevrouw Van Vuren, die in een voormalige boswachterswoning woont in het natuurgebied Wildrijk (een echte sociaal-democraat dus, net als partijgenoot Marcel van Dam die als rechtgeaarde socialist eveneens op een landgoed woont, maar ondertussen wel verkondigt dat Nederland nog lang niet vol is, zolang de nieuwkomers zich maar vestigen in kwetsbare volksbuurtjes, en niet op zijn met hekken omheinde landgoed), en die raadslid is, en programma-manager Energietransitie bij de omgevingsdienst Rijnmond, en voorzitter van de Noord-Hollandse energiecoöperatie, kortom, die haar handen inmiddels vol heeft, die mevrouw Van Vuren dus, ons rupsje-nooit-genoeg: moet die er nu echt nog een baantje en een riante vergoeding erbij? Is het dan nooit genoeg voor sommige mensen?

Back to top button
%d bloggers liken dit: