Den HelderUitgaan

Kunstlezing Johannes Vermeer in School 7

Advertentie:

Den Helder – Johannes Vermeer staat bekend om zijn verstilde interieurscenes, zijn perfecte composities, zijn zachte licht en misschien wel vooral om de mysterieuze sfeer die hij wist neer te zetten. Hoe komt het dat zijn werk al generaties weet te boeien? Op dinsdag 7 maart om 19:30 uur in School 7 organiseert KopGroep Bibliotheken, in samenwerking met kunsthistoricus Krysztof Dobrowolski-Onclin van Bureau Boeiend, een kunstlezing over de Delftse schilder.

Een slok uit een glas wijn, melk die uit een kan vloeit, een brief die op het punt staat uit een hand te glijden; een handeling is bij Vermeer zelden gewoon een handeling, maar onderdeel van een verhaal. Wat dat verhaal dan precies is? Dat geeft Vermeer maar zelden makkelijk weg. Ongetwijfeld is juist dit waarom zijn werk al generaties weet te boeien. In de lezing wordt een overzicht van Vermeers oeuvre, zijn stijl en zijn onderwerpen behandeld. Ook wordt er aandacht besteed aan de mythe van Vermeer en de hernieuwde aandacht voor zijn werk in de negentiende eeuw.

Een kaartje voor de lezing kost € 7,50. In de pauze is er gratis koffie of thee. Kaarten zijn te koop via de website van KopGroep Bibliotheken.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button