Den Helder

Man (68) die van trap schouwburg viel overleden

Advertentie:

Den Helder – De bezoeker die zaterdagavond na afloop van een concert in theater De Kampanje van de trap naar de garderobe viel, is aan zijn verwondingen overleden. De 68-jarige man uit Den Helder kwam met zijn hoofd op de betonnen vloer terecht, met een flinke hoofdwond als gevolg.

“Heel heftig”, reageert Kim Smit namens het theater. “We zitten hier nu zeven jaar en in die tijd zijn er tienduizenden mensen over die trap gegaan. Dat is altijd goed gegaan, dus het is op zich gewoon een veilige trap, dit was echt een heel tragisch en noodlottig ongeval.” Het slachtoffer, een man van in de zestig, werd nog naar het ziekenhuis vervoerd, maar is later dus alsnog overleden.

De medewerkers van de schouwburg die zaterdagavond aan het werk waren zijn zondag nog samen gekomen. “Het is ook bij ons natuurlijk hard aangekomen, dit hebben we gelukkig niet eerder meegemaakt, dus zoiets maakt flinke indruk”, aldus Smit. “Natuurlijk komt dan de vraag naar voren of het te voorkomen is, maar heel eerlijk denk ik van niet. Van de trap vallen is in de thuissituatie het meest voorkomende ongeval en ja, dat kan dus ook bij ons gebeuren. We gaan zeker kijken of we de trap op een of andere manier iets veiliger kunnen maken, maar los daarvan is het gewoon een noodlottig ongeval geweest.”

Ook de politie beschouwt het incident als een noodlottig ongeval, zo laat een voorlichter weten. Er vindt dan ook verder geen onderzoek plaats.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button