Den Helder

Turnlust viert 50-jarig jubileum De Draaikolk met discospringmiddag

Den Helder – Vanwege het 50-jarig jubileum van sport- en zalencentrum De Draaikolk heeft CSAV Turnlust maandag een discospringmiddag georganiseerd. De sportzaal werd omgetoverd tot een flitsend springparadijs met vier uitdagende springbanen. Tientallen kinderen vermaakten zich uitstekend.

Tijdens de discospringmiddag konden basisschoolkinderen van groep 3 tot en met 8 zich helemaal uitleven in sporthal. Met trampolines, matten en springtouwen was er genoeg te beleven. Ook was er een DJ aanwezig die met een dynamische lichtshow en swingende hits als ‘1001 Nights’, ‘Oya Lélé’ en ‘Links Rechts’ de boel lekker opzweepte.

Voor Marloes Bernabela, kersvers voorzitter van Turnlust gymnastiek, is de discospringmiddag het eerste grote evenement dat zij organiseert. “Dat was wel spannend, maar ook superleuk”, vertelt ze. Tijdens de sportieve middag kregen de kinderen te maken met een gevarieerd programma. “We hebben de kinderen vandaag in vier groepen verdeeld. De eerste baan is de airtrack, een lang luchtkussen waarop de kinderen allerlei capriolen op kunnen uithalen. Daarnaast kunnen ze lekker de lucht in klimmen en klauteren.” Verder was er een trampoline aanwezig. Op baan vier voerden de kinderen allerlei springactiviteiten uit.

Omnivereniging
Tussen al het sporten door werden de kinderen voorzien van een appeltje en een glaasje water. Omdat Turnlust al sinds de oprichting van De Draaikolk gebruikmaakt van de gymzaal, werd dit gesponsord door het sport- en zalencentrum. Daarnaast werd de zaalverhuur maandag gefinancierd door De Draaikolk. Turnlust is een omnivereniging. “We doen hier eigenlijk alles op het gebied van gym, maar ook veel andere dingen”, vertelt Bernabela. Naast bijvoorbeeld turnlessen, rhönradturnen en nijntjegym kunnen leden onder meer sjoelen, biljarten, batmintonnen, ouderengym en koersbal uitoefenen.

Tijdens de discospringmiddag zijn zowel leden als niet-leden van Turnlust aanwezig. Zo kunnen zij kennismaken met wat de vereniging allemaal te bieden heeft. “We hebben basisscholen geïnformeerd over dit evenement”, licht Bernabela toe. “Daarvoor konden mensen zich opgeven. We werken wel met een maximum aantal, omdat de zaal natuurlijk maar een bepaalde grootte heeft.” Eén van de aanwezigen is Aïsha (12). “Ik vind het trampolinespringen vandaag het leukste”, vertelt ze. “Ik was eerder al lid van een turnvereniging en vind het erg leuk om hier te zijn.”

Na afloop van de discospringmiddag kregen alle kinderen als aandenken een diploma en rugtas van De Draaikolk uitgereikt.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button