Den HelderHollands Kroon

Toeristenbelasting stijgt licht in Den Helder en Hollands Kroon

Advertentie:

Den Helder/Hollands Kroon – Toeristen betalen in 2024 in Den Helder en Hollands Kroon respectievelijk 4,4% en 3,3% meer toeristenbelasting dan in 2023. Daarmee zitten beide gemeentes onder het landelijk gemiddelde van 8,1%. Dat blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl.

Mensen die hun weg zoeken naar gemeente Den Helder betalen in 2024 € 1,65 per persoon per nacht aan toeristenbelasting. In gemeente Hollands Kroon ligt dat tarief met € 1,55 tien cent lager. In de andere Kopgemeenten betalen reizigers meer geld. Zo ligt in gemeente Schagen de heffing op € 2,00 (stijging van 14,3%). Toeristen die een bezoekje brengen aan Texel betalen per nacht € 2,40 aan toeristenbelasting (stijging van 4,3%).

Verder is ook de gemiddelde toeristenbelasting per provincie in kaart gebracht. Noord-Holland is met een bedrag van € 3,51 dik koploper. Dat gemiddelde komt voornamelijk voort uit het hoge tarief dat in Amsterdam wordt gehanteerd. Toeristen betalen daar liefst € 16,76 aanslag.

Onderzoek
Bungalowparkoverzicht.nl doet een jaarlijks onderzoek naar de toeristenbelasting in Nederland. Onderzoeksdata is handmatig verzameld op basis van gemeentelijke- en (decentrale) overheidswebsites en aangevuld met data van het CBS.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button