Uitgaan

Vrijwilligers gezocht voor voorjaarsschoonmaak Balgzand

Advertentie:

Den Helder – De vrijwilligers van Landschap Noord-Holland zijn op zoek naar extra handjes om het zwerfvuil op Balgzand op te ruimen. Zaterdag 9 maart vindt daar een grote voorjaarsschoonmaak plaats.

Balgzand bij Den Helder is een belangrijke rust- en broedplaats voor vogels. Helaas spoelt er vanaf de Waddenzee veel plastic en andere rommel tussen de begroeiing van de schorren. Touwtjes, visserslijn, ballonnen of plastic zakken kunnen gevaarlijk zijn voor de broedende vogels. Ze raken erin verstrikt of zien het aan voor eten. Met het voorjaar in aantocht is het goed en helaas noodzakelijk dit gebied klaar te maken voor de komst van de broedvogels.

In totaal moet er meer dan vijf kilometer dijk en schor opgeruimd worden. Het is een soort verrassingstocht voor wat allemaal wordt tegengekomen. Het wordt een gezellige en actieve dag buiten, langs de kust van de Waddenzee, in een gebied dat doorgaans is afgesloten voor publiek. Zo genieten deelnemers tijdens het schoonmaken van mooie vergezichten en de bijzondere sfeer van het wad.

Praktische informatie
De opruimactie vindt 9 maart van 09:00 tot 15:00 uur plaats. Aanmelders wordt opgeroepen oude en warme (regen)kleding en laarzen aan te trekken. Voor materiaal wordt gezorgd. De inschrijvers worden ontvangen met een kop koffie of thee. Voor warme soep wordt gezorgd, maar neem zelf een lunchpakketje meenemen. Informatiepunt ’t Kuitje aan Oostoeverweg 80 vormt het vertrekpunt. Meer informatie staat op de website van Landschap Noord-Holland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button