Politiek

Vragen GroenLinks over opvang coronapatiënten bij hoogbejaarden in Molenweid

Anna Paulowna – Naar aanleiding van het besluit van Woonzorggroep Samen om een deel van de locatie Molenweid in Wieringerwaard in te richten als covid-units voor coronapatiënten heeft GroenLinks meerdere vragen aan B&W gesteld. Deze locatie was voorbehouden voor de verhuizing van circa 40 hoogbejaarden van Noorderlicht uit Hippolytushoef. GroenLinks wil weten of B&W gekend is in dit besluit van de Raad van Bestuur van Samen.

De locatie Molenweid is de beoogde woonplek voor circa 40 hoogbejaarde bewoners die nu nog wonen in  Noorderlicht in Hippolytushoef. Dit tehuis zal gesloopt en heropgebouwd worden. Tijdens de sloop en opbouw is het de bedoeling dat de bewoners tijdelijk worden opgevangen in Molenweid in Wieringerwaard. Een deel van deze locatie wordt nu ingericht voor coronapatiënten. Volgens de Raad van Bestuur gaat de verhuizing van de bejaarden, die gepland staat in de week van 11 tot en met 15 mei, wel door al is dat volgens een andere aanpak die momenteel nog niet inzichtelijk is.

Veel vragen GroenLinks
GroenLinks wijst op het feit dat het hier gaat om verplaatsing en huisvesting van een zeer kwetsbare doelgroep en vraagt hoe dit mogelijk is. “Bewoners mogen hun familie immers niet meer persoonlijk ontmoeten, hun kamer niet uit, niet samen eten, geen boodschappen doen, niet naar de kapper en niet zelf hun post ophalen”, aldus de GroenLinks fractie.

Fractievoorzitter Lilian Peters wil van B&W weten of zij akkoord (moeten) geven voor de verhuizing van de hoogbejaarde inwoners van Hippolytushoef naar Wieringerwaard in de week van 5 tot 11 mei. Bovendien vraagt zij zich af of B&W akkoord gaat met het huisvesten van de bejaarde inwoners van Hollands Kroon in een gebouw waar ook coronapatiënten verpleegd (gaan) worden.

Tot slot wil Peters weten of B&W toestemming moet geven aan de familie van de bewoners van Noorderlicht om te helpen bij het inpakken van spullen en de verhuizing. Dit is gevraagd en bovendien verwacht door Woonzorggroep Samen. Peters stelt vraagtekens of dit proces uitvoerbaar is gezien de richtlijnen voor sociale isolatie, de verplichte anderhalve meter afstand en de mogelijkheid van niezen en hoesten in verhouding tot het beschermen van anderen De fractievoorzitter wil op korte termijn van B&W vernemen welke richtlijnen de familie in acht moet nemen en of de familie, met de richtlijnen in het achterhoofd, niet verplicht is om te weigeren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button