Kop van Noord-Holland

Inwoners kunnen zich aanmelden voor Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Inwoners van de Noordkop kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. Deze open bedrijvenweek vindt van 16 tot en met 24 maart plaats.

De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen in de keuken van Noord-Hollandse organisaties. Al bijna tweehonderd bedrijven openen hun deuren voor potentiële werknemers, buurtbewoners, studenten en andere belangstellenden. Tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen kunnen inwoners kennismaken met bedrijven en zien hoe er wordt gewerkt in heel Noord-Holland Noord.

Werkzoekenden ontdekken welke mooie kansen er op de arbeidsmarkt bij hen in de buurt zijn. Leerlingen en studenten zien wat er in de regio allemaal voor werk gebeurt en dat er ook dicht bij huis carrièremogelijkheden zijn. Maar het is ook een mooi moment om familie, vrienden of buren met trots het bedrijf te laten zien.

Enthousiaste reacties
“Vorig jaar waren er meer dan 10.000 bezoeken”, vertelt projectleider Alise Vallinga. “Uit diverse reacties blijkt dat het bezoek aan de KBBBD voor een breed publiek interessant is.” Een bezoeker deelde: ‘Je wordt altijd verrast als je binnenkijkt bij een bedrijf, wat het voor iedereen mooi en leerzaam maakt.’ Een werkzoekende gaf aan: ‘Ik ben bij bedrijven geweest waar ik geïnteresseerd in ben om te solliciteren. Het was prettig om de sfeer van deze bedrijven te proeven.’ Een andere bezoeker merkte op: ‘In deze krappe arbeidsmarkt was het voor mij als herintreder de ideale manier om te netwerken. Het biedt een laagdrempelige manier om binnen te komen en is leerzaam als je op zoek bent naar (ander) werk.’

Iedereen is welkom bij de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. Mensen die op zoek zijn naar werk, stage of een nieuwe carrière, maar ook iedereen die gewoon nieuwsgierig is naar dat ene bedrijf om de hoek. Aanmelden kan via www.kbbbd.nl. Op de website staat een overzicht van alle deelnemende bedrijven en de dagen en tijdstippen waarop ze hun deuren openen. Alle branches zijn vertegenwoordigd, dus er is voor ieder wat wils. Bedrijven hebben nog tot 6 maart de mogelijkheid om zich aan te melden.

De KBBBD is een initiatief van het WerkgeversServicepunt NHN, RPAnhn en Ontwikkelingsbedrijf NHN en wordt voor de zesde keer georganiseerd. Tijdens de vorige editie in 2023 openden 327 organisaties hun deuren. Gezamenlijk ontvingen zij meer dan 10.000 bezoekers.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button