Hollands Kroon

Afslag kruispunt ’t Hoefje weer in gebruik

Nieuwe Niedorp – De linksaf-strook van het kruispunt ’t Hoefje naar de Boomgaardweg in Nieuwe Niedorp is weer open. Deze was de afgelopen maanden afgesloten als tijdelijke maatregel om de verkeersveiligheid te bevorderen. Op de kruising gebeuren veel ongelukken. De testperiode is nu afgelopen en er wordt gewerkt aan permanente oplossingen.

De tijdelijke afsluiting was een van de mogelijkheden om de verkeersveiligheid te verbeteren. De afgelopen jaren vinden er veel ongelukken plaats. Inmiddels vindt er overleg plaats tussen de gemeente, de politie en de provincie en zijn er plannen de aanpassing van de kruising in de maak.

“Samen met de provincie Noord-Holland en de politie werken we aan een blijvende oplossing. Het streven is om het onderzoek, dat hiervoor nodig is, voor de zomer af te hebben. Als de eerste ontwerpen voor de nieuwe situatie klaar zijn, krijgen de omwonenden hier informatie over”, aldus de gemeente. Voor nu is de afslag richting de Boomgaardweg weer open.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button