Den Helder

Groenpakketten in ruil voor tegels bij De Helderse Vallei

Den Helder – Milieu Centraal organiseert van 4 tot en met 9 april de Week van de Groene Tuin met als doel zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. De Helderse Vallei draagt daar graag aan bij. Wie vier tegels bij De Helderse Vallei inlevert, krijgt daar gratis beplanting en zaaigoed voor terug.

De gemeente Den Helder stelt hiervoor vijftig biologische en bijenvriendelijke plantenpakketten beschikbaar. Daarnaast deelt De Helderse Vallei van 4 tot 9 april eenvoudige en leuke tegelwiptips om de tuin te vergroenen. “Zo willen ze iedereen laten zien dat vergroenen heel gemakkelijk kan zijn en veel leuks kan opleveren”, vertelt programmamaker Brecht.

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Na hevige regenbuien kan het water niet weg in een omgeving vol stenen. En al die stenen zorgen dat de temperatuur nog verder stijgt in periodes van hitte. Tegels vervangen door groen is dan ook hard nodig. De Gratis Groene Tuin-pakketten geven een duwtje in de juiste richting.

Aanmelden
Zaterdag 15 en zondag 16 april kunnen de vier tegels ingeruild worden voor het tuinpakket. Inschrijven voor het Gratis Groene Tuin-pakket kan van 4 tot en met 9 april via de website en de sociale mediakanalen van De Helderse Vallei

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button