Den HelderUitgaan

Voorstelling Bethelkerk: De Oden van Salomo met de Zandprinses

Den Helder – Zandkunstenares Rosa van der Vijver strooit en schuift met zand op een lichtplaat, en laat doelgericht en op een betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen. Daardoor ontstaat een bijzonder visueel spektakel, een schouwspel tussen licht en donker, waarbij ontroering en verwondering centraal staan. Ondertussen klinkt er fraaie muziek. Zaterdagavond 22 april zijn de muzikale “Oden van Salomo” te beluisteren in de Bethelkerk in Den Helder.

Het wordt een avond waarin de Oden van Salomo centraal staan maar er ook een verbinding wordt gelegd met het verhaal van Pasen. De Oden zijn liederen van 80-120 na Christus, die door de jonge Syrische kerk zijn geschreven en gezongen. Wie was Jezus voor de gelovige mensen in die tijd? En hoe bezongen ze hem? De Oden zijn Salomo zijn hertaald en op hedendaagse muziek gezet.

De Oden van Salomo met de zandprinses
Wanneer: zaterdag 22 april, aanvang 20:00 uur, de kerk gaat open om 19:30 uur
Plaats: Bethelkerk, Prins Hendriklaan 14, Den Helder
Kaarten: volwassenen €12,50 | kinderen t/m 12 jaar €5,00

Kaarten zijn te bestellen via: Zingenindekerk.nl/evenementen/de-oden-van-salomo-en-de-zandkunstenares-den-helder

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button