Den HelderSportTexel

Zeemacht wint van De Koog

De Koog – Zeemacht heeft afgelopen zondag op bezoek bij De Koog met 0-1 gewonnen. Ingmar Waard tekende voor het enige doelpunt in de wedstrijd.

De Koog miste een aantal spelers, terwijl Zeemacht wel een prima team kon opstellen. Het waren dan ook de bezoekers die het beste van het spel hadden en met name via Ingmar Waard meerdere keren in scoringspositie terecht kwamen. Het lukte hem in het eerste bedrijf van de wedstrijd echter niet te scoren, waardoor beide ploegen halverwege met een 0-0 stand de kleedkamer opzochten.

In de tweede helft hadden de bezoekers opnieuw het betere van het spel en dat betaalde zich uit: Ingmar Waard liet de terechte 0-1 aantekenen. Vervolgens had de 0-2 ook kunnen vallen, maar door een aantal gemiste kansen hield Zeemacht de thuisploeg in leven. De blauwen kregen wel een aantal kansen, maar deze werden onschadelijk gemaakt door de verdediging. Een goedkeepende Willem de Vreugd speelde daarin de hoofdrol. Volgende week nemen de Sailors het in eigen huis op tegen Sint Boys.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button