Den HelderUitgaan

Zorg aan Zee organiseert bingomiddag voor stichting Roparun

Den Helder – Hospice Zorg aan Zee doet eind mei mee aan de estafetteloop Roparun. Om geld in te zamelen organiseren zij op zaterdag 8 april een bingomiddag. De volledige opbrengst gaat naar stichting Roparun, dat geld ophaalt voor mensen met kanker.

Het ingezamelde geld tijdens het evenement wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. De bingomiddag van Zorg aan Zee vindt 8 april 15:00 tot 17:00 uur plaats in locatie West End, Lijsterbesstraat 10A in Den Helder.

De Roparun is een estafetteloop van 565 kilometer. De start is 27 mei op evenementenlocatie Vliegveld Twenthe en de finish is 29 mei op de Coolsingel in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld dus zo’n 65 kilometer lopen. Dat is meer dan anderhalve marathon.

Team van 25 personen
Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen. Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

Stichting Roparun zet zich bijvoorbeeld in voor de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn. De ontwikkeling van ‘palliatieve boxen’, een hulpmiddel voor mensen in een terminale fase die graag in de eigen thuisomgeving willen verblijven. Of de inrichting van een hospice om er voor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.
Back to top button