Hollands KroonVideo

Koningsdag op Wieringen (video)

Advertentie:

Wieringen – De viering van Koningsdag is dit jaar anders dan anders en dat was ook op het voormalige eiland Wieringen duidelijk te merken. Het oranjegevoel blijft wel overheersen in de straten. De vlaggen hangen gewoon zoals elk jaar te wapperen, maar wat ze wel echt missen zijn de versierde fietsen en vrijmarkten.

Op straat is het bizar stil. Een beetje onwerkelijk allemaal. Druk is het bij de bakkerijen. Zij draaien overuren met de verkoop van de oranje tompoezen. “Ik sta hier al een half uur te wachten, maar heb het er wel voor over. Een Koningsdag zonder tompoes is geen Koningsdag”, aldus één van de mensen in de rij.

Om klokslag 10.00 uur werd in heel Nederland het Wilhelmus gespeeld of gezongen. Sommige op het balkon, andere achter een piano met de deur open of zoals Karin Smits die met Martien Keppel vanuit de Grebbe een muzikale Wilhelmus ten gehore bracht.

Verder geen versierde fietsen en geen vrijmarkt. Misschien af en toe een poging om toch van je spulletjes af te komen. Wieringen viert zijn Koningsdag voornamelijk binnen. Wel wat anders, maar hopelijk volgend jaar toch maar weer gewoon zoals het hoort met verschillende festiviteiten.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button