Cultuur/NatuurDen Helder

Ontdek het Reddingmuseum thuis

Den Helder – Ook in deze tijd, dat veel mensen thuis zitten vanwege het Coronavirus, vindt het Reddingmuseum het belangrijk het verhaal van het reddingwezen in Nederland te blijven vertellen. Van vroeger en nu. Het museum heeft daarom een aantal mooie verhalen op een creatieve manier digitaal in beeld gebracht, zodat een ieder nu ook vanuit huis in de luie stoel het Reddingmuseum kan ontdekken. Voor jong en oud is er van alles te zien en te horen.

Loop bijvoorbeeld online mee met een verfilmde rondleiding of zie een van de vlogs van de collectiemedewerkster over “De verborgen schatten van het depot”. Mensen kunnen ook een aantal mooie films van het varend erfgoed, de historische reddingboten, online kijken.

“Wij zijn ook de jonge bezoeker niet vergeten”, laat een woordvoerster van het museum weten. “Het Reddingmuseum heeft allerlei leuke kinderactiviteiten online gezet, waaronder knutselopdrachten en een vlog van onze educatiemedewerkster. Dit alles staat op de website van het Reddingmuseum, onder de pagina “Ontdek het museum thuis”’. Zo hopen wij mensen thuis een mooi digitaal aanbod van de collectie te kunnen laten zien in een tijd, dat zij de musea niet kunnen bezoeken.”

De online verhalen worden ook via social media, zoals Instagram en Facebook gedeeld. Gedurende de komende periode zullen ook nog fragmenten van de audiotour, nieuwe vlogs en films toegevoegd worden, zodat mensen vanuit huis het Reddingmuseum verder kunnen ontdekken.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op https://www.reddingmuseum.nl/ontdek-het-museum-thuis

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button