Eerste nederlaag voor ZAP

Hollands Kroon – ZAP verloor zondag in de tweede klasse met 0-4 van Meervogels. Trainer Marcel Ris en zijn manschappen wisten na afloop dat dit grote verlies terecht was. Een middag om heel snel te vergeten.

Het was voor het team van Ris het eerste verlies van dit seizoen. In de eerste helft kon Meervogels voortdurend het initiatief nemen en viel de thuisploeg bitter tegen. Na gestuntel in de achterhoede kon de tegenstander uit Akersloot op voorsprong komen. Er waren toen slechts drie minuten gespeeld.

Kansloos
De thuisploeg werd hier niet door wakker geschud en zou daarna in een te laag tempo blijven spelen. De hard werkende David Albert probeerde zijn team op sleeptouw te nemen, echter alleen was hij ook kansloos. Aan de andere kant had ZAP geluk dat de tegenstander verzuimde om verder uit te lopen. Met een beetje meer scherpte was de wedstrijd voor de pauze al beslist.

In de tweede helft bleef ZAP teleurstellen. De meeste persoonlijke duels werden verloren en daardoor kwamen de frustraties naar boven. Scheidsrechter Ozyar floot een goede wedstrijd en voorkwam dat het uit de hand liep. In de slotfase kon Meervogels nog drie keer scoren. ZAP erkende na afloop direct dat deze middag snel vergeten moest worden. Ris wees er terecht op dat zijn team in de voorgaande duels wel een goed resultaat had geboekt en uitstekend spel had laten zien.

Op naar de volgende wedstrijd, uit tegen Saenden op 29 oktober.