Hollands Kroon

Hollands Kroon koploper bij dienstverlening rond scheidingen

Hollands Kroon – Scheidingen komen bij een op de drie huwelijken voor in Nederland. Daarbij komt enorm veel kijken. Als er kinderen zijn, is het zeer belangrijk dat zij niet belanden in een ruzie die vaak ontstaat.

Gemeente Hollands Kroon helpt deze mensen graag. Samen met 18 andere gemeenten in Noord-Hollands Noord en de organisaties waar zij mee samenwerking is er een scheidingsplein ontwikkeld. Op dit scheidingsplein staat informatie over alles wat met een scheiding te maken heeft. Er is een aparte pagina voor kinderen waar zij filmpjes kunnen kijken van andere kinderen die hetzelfde meemaken.

Fasen
Het programma bestaat uit drie fasen:
Fase 1: Ontwikkeling van een digitaal informatieloket.
Fase 2: Nieuwe aanpak met meer informatie, training en begeleiding.
Fase 3: Schrijven wetsvoorstel om kinderen bij scheiding beter te helpen.

Fase 1 is klaar en sinds 1 januari 2021 is de website online.

Projectgroep
De projectgroep is bezig met de invoering van fase 2. Hierin werkt Gemeente Hollands Kroon veel samen met Villa Pinedo en het Juridisch Loket. Zo kunnen zij op juridisch en emotioneel gebied helpen. Medewerkers van het Juridisch Loket zijn aanwezig op de locatie van het wijkteam.

De aanpak is niet onopgemerkt gebleven. Het ministerie van Justitie en Veiligheid betrekt de projectgroep bij landelijke problemen rondom echtscheiding. Kort geleden heeft de gemeente gehoord dat zij bij de top 24 van gemeenten horen, als het gaat over dienstverlening bij scheiding.

Op www.scheidingsplein.nl staat meer informatie en kan iedereen vragen stellen aan het wijkteam.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair geweest bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button