Hollands KroonJeugdVideo

Dorpen Hollands Kroon kleuren oranje op Koningsdag (video)

Advertentie:

Hollands Kroon – De dorpen van Hollands Kroon kleuren Oranje tijdens Koningsdag. Na twee keer geen klassieke Koningsdag gevierd te hebben is de lust om een feestje te vieren overal goed te merken.

In Middenmeer begon de dag met het hijsen van de driekleur. Jürgen de Wildt is voorzitter van de plaatselijke oranjevereniging en kon niet ontkennen dat hij na de festiviteiten van Koningsnacht een traantje moest wegpinken. “Het voelt heerlijk, je merkt aan de mensen die komen dat iedereen er gewoon weer zin in heeft. Drie jaar geleden stond de tent voor het laatst, dus we hebben het echt gevoeld dat iedereen blij was dat we weer een feestje konden vieren”, zegt Jürgen.

Met kleine oogjes van de avond ervoor stond Pieter de Jong van de oranjevereniging Slootdorp voor de camera. “We hebben het drie jaar moeten missen, dus iedereen is heel enthousiast om er een mooi feestje van te maken”, vertelt hij. Op Koningsdag was er een theatervoorstelling en spelletjesmiddag in de Schakel. Toch is het niet alleen maar feest. Bij alle oranjeverenigingen is het lastig om ieder jaar weer voldoende vrijwilligers te vinden. “We mogen ons gelukkig prijzen met onze hechte gemeenschap, maar alle vrijwilligers zijn van harte welkom”, zegt de Jong.

In de rest van Hollands Kroon was ook genoeg te doen. In Breezand was er een fietsoptocht en spelletjesmiddag voor de kinderen. Voetbalvereniging Wiron uit Den Oever had de velden beschikbaar gesteld voor een spelletjesmiddag en een vrijmarkt, later op de dag is er een feest voor de volwassenen met dj.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button