Den HelderUitgaanVideo

Koningsdag Den Helder weer ouderwets gezellig (video)

Adverentie

Den Helder – Na twee jaar kon Koningsdag dit jaar eindelijk weer ouderwets en groots gevierd worden. In iedere wijk in Den Helder was er wel wat te doen. Vooral de vrijmarkten in Julianadorp en De Schooten werden druk bezocht.

Voor een plekje op de vrijmarkt op het Loopuytpark moest je al vroeg je bed uit. “Om 6 uur vanochtend waren we hier al, anders was er geen plaats meer”, zegt een verkoopster. Op de vrijmarkt kon je niet alleen kleding, boeken of speelgoed kopen, maar ook wat lekkers. “Wij verkopen vers geperste sinaasappelsap, de verkoop gaat hartstikke goed”, zegt een jonge ondernemer.

Ook veel buurthuizen organiseerden op Koningsdag tal van activiteiten voor de jeugd. Zo ook buurthuis West-End en buurthuis Centrum. “Er is een optocht met kinderen die hun fiets hebben versierd”, zegt de voorzitter van Buurthuis Centrum. “Het mag eindelijk weer, we hebben er heel veel zin in.”

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

Back to top button