Cultuur/Natuur

Ontdek struingebied Kruiszwin

Advertentie:

Anna Paulowna – Wandel mee met een gids van Landschap Noord-Holland door het fraaie natuurgebied Kruiszwin waar karekieten en rietzangers een waar orkest laten horen en nog veel meer. Het Kruiszwin is jaren geleden omgetoverd van een saai landbouwgebied naar een natuurgebied vol variatie.

Deze excursie brengt de bezoekers naar de mooiste plekken. De natte plekken trekken steltlopers en weidevogels die er voedsel kunnen vinden, zoals rietzangers en karekieten. Deze vogels hebben de afgelopen jaren in het Kruiszwin gebroed, net als de prachtige blauwborst. Deze waterberging is een wandel- en struingebied, ideaal voor een ommetje. Ook wordt er een kijkje genomen bij de ijsvogelwanden. Bij deze excursie is een Duitstalige gids aanwezig.

Deze excursie wordt gehouden op zondag 8 mei van 11:00 tot 12:30 uur. Vertrokken wordt naast het pand Molenvaart 136 het begin van het fietspad (het Caloriepad). Bij voor keur reserveren via de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button