Hollands Kroon

Publiek kan stemmen op genomineerden voor stimuleringsprijs Cultuur Hollands Kroon

Hollands Kroon – Dina Music, Meerpeen Theater, Kunsthuis Steengoed en de Rock ‘n Roll Fabriek zijn genomineerd voor de Stimuleringsprijs Cultuur Hollands Kroon 2022. Tot 10 mei kan elke inwoner online zijn stem uitbrengen op één van de vier genomineerden. Ga naar https://cphk.nl/breng-uw-stem-uit-stimuleringsprijs-cultuur/ om te stemmen

Het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) heeft deze vier genomineerden geselecteerd uit de aangemelde kandidaten. De uitslag van de stemming door de inwoners gaat uiteindelijk als een stem meetellen bij de uiteindelijke verkiezing door de vakjury.

Voor de Stimuleringsprijs komen personen/instellingen in aanmerking die korter dan vijf jaar bestaan en een bijzondere belofte voor de cultuur in Hollands Kroon inhouden. De prijs bedraagt € 2.500, – en een kunstwerk. Uitreiking zal naar verwachting begin juni plaatsvinden.
Zangeres Dina Popma (DINAMUSIC) woont sinds november 2021 in Hippolytushoef. In haar achtertuin is een broeikas gebouwd, ‘De Kas’. Dina geeft van daaruit zelf concerten met andere artiesten. Ze wil het publiek verrassen met intieme concerten op een hele bijzondere locatie. Daarnaast heeft ze een duidelijke intentie uitgesproken zich aan de omgeving en zijn historie te verbinden en deze verbinding in haar muziek tot uitdrukking te laten komen.

Theater
Meerpeen Theater (Michelle de Jong en Alexander Bügel) in Wieringerwerf brengt theaterproducties en concerten op de planken. In 2019 werd de theatershow ‘Musical Melodies’ gebracht met lokale solisten. Daarnaast heeft men ook een talentontwikkeling afdeling. In de afgelopen jaren zijn Vocal Talent, Talent Choir, en Musical Talent opgestart voor verschillende leeftijden waarin zang- en musicaltalent een kans krijgt om zich onder goede begeleiding te ontwikkelen. Thans is de Talent Academy in ontwikkeling.

Het Kunsthuis Steengoed van Rob Glas in Anna Paulowna, voormalig galerie ‘Het Filiaal’ heeft sedert 2020 een uitgebreide collectie van kunstwerken van zowel lokale als nationale bekende beeldend kunstenaars opgebouwd. Alle werken zijn van hoge artistieke kwaliteit. De collectie bestaat uit uiteenlopen werken van gerenommeerde kunstenaars waaronder Appel, Arthur Spronken, Francesca Zijlstra, Henri van Daalhoff en Andre Vranken. De aanpak werkt inspirerend en is een broedplaats voor talenten. Kunsthuis Steengoed kiest nadrukkelijk voor het opbouwen van langlopende relaties met hun klanten.

Muziekschool
De Rock ’n Roll Fabriek van Sebastiaan Fledderman in Lutjewinkel is een muziekschool gevestigd in het Cultuurhuis de Kolk. Het lesaanbod omvat gitaar, drum, piano/keyboard en zang. Men verzorgt ook bandcoaching. Er zijn twee volledig ingerichte oefenruimtes. Men organiseert ook verschillende workshops zoals ‘The Band Senior’. Het doel van “The Band Senior” is samen muziek maken gericht op musici van 55+. In het project wordt er gewerkt naar een afsluiting met medemuzikanten op een echt podium. Men zoekt de samenwerking met muzikanten en muziekopleidingen en podia uit de omgeving. Verbindend. Tegen de trend in.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button