Defensie

Harmen Krul nieuwe CDA-woordvoerder Defensie

Den Helder – De portefeuille van Tweede Kamerlid Harmen Krul (CDA), nog altijd woonachtig in Den Helder, wordt na het zomerreces iets groter, zo laat hij weten via Instagram. Krul, die zelf een verleden heeft bij de Koninklijke Marine en tot hij Kamerlid werd in Den Haag actief was voor de Koninklijke Vereniging voor Marineofficieren, wordt de vaste CDA-woordvoerder voor Defensie.

Derk Boswijk krijgt Buitenlandse Zaken en samen vormen ze voortaan een tandem op geopolitiek en defensie. “Met zo’n tien jaar praktijkervaring nu vanuit de politiek bouwen aan een robuuste krijgsmacht”, reageert Krul enthousiast.

“Bij wisselingen in de fractie (nieuwkomers) wordt er gekeken naar alle portefeuilles”, licht de Nieuwedieper toe. “Wie kan en wil er wat bij, of bij wie moet er misschien wat af? Ik heb in die ronde defensie erbij gekregen. Super tof zo al na een paar maanden.” Krul levert ook iets in, namelijk milieu.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

3 reacties

  1. Hyperinflatie bij het CDA inmiddels verworden tot marginaal partijtje dat politici die de kiezer aanspreekt ontbeert.

  2. Een verleden bij de Koninklijke Marine? Hij heeft een opleiding aan het KIM gevolgd op kosten van de belastingbetaler en is vervolgens de politiek in gegaan!! Volgens mij heeft hij als officier geen meter gevaren. Weggegooid geld dus voor defensie. Denk dat ze voor hem liever iemand hadden gehad die wel een carriere bij de marine had geambieerd.

  3. Wat een prachtige palmares is die Harmen Krul me daar aan het opbouwen zeg, alles ´klopt´ bijna aan de man, naar buiten toe. Thuis kan het bijna niet anders dan ´foute boel´ zijn, geen mens kan tenslotte eeuwig in een ´rol´ blijven zitten en Harmen speelt die rol met zoveel passie dat dat uiteindelijk ergens zijn weerslag op heeft. Nee, dat ´sport´ je er niet meer in een zaterdagmiddagje allemaal uit. Harmen spreekt volstrekt foutloos en hapert nooit, heeft een bijpassend foutloos gebit met een foutloze tandpastalach die opvallend genoeg helemaal niet geforceerd overkomt, zijn handen bewegen daarbij rustig golvend en synchroon mee met wat Harmen beweert zonder daarbij teveel naar links of naar rechts uit te slaan, en ja Harmen stáát zelfs foutloos op de grond wanneer hij luistert of spreekt. Hij staat een beetje met de houding van een militair in burger maar hij heet dan ook niet voor niets Harmén en geen Harm. Dat zou rampzalig zijn geweest. Een fris gewassen licht gebleekte spijkerbroek om de benen, bruine stoere suède laarzen eronder met een natuurlijke en vooral ook tijdloze halfhoge hak. En dan de benen iets uit elkaar stevig op de grond geplant tijdens een interview want dat past immers bij het beeld van onverzettelijkheid dat Harmen graag voor zichzelf en voor defensie wil uitstralen. Een beeld dat hij samen met zijn pr-medewerker na langdurig overleg zo heeft uitgekiend. Ik hou wel van foutloze mooie praters. Om naar te kijken dan. Ik ben wel blij dat ik geen lid van de familie van Harmen ben. Of van het CDA.

Back to top button
%d bloggers liken dit: