Den Helder

SSN wil niet betrokken worden bij nieuwe alarmploeg stranden

Adverentie

Den Helder – De Stichting Strandexploitatie Noordkop is en wil niet betrokken worden bij de opzet van een nieuwe alarmploeg voor de Helderse stranden. Dat benadrukt Jan Roelofsen namens de SSN in reactie op de bespreking van het onderwerp, afgelopen maandagavond tijdens de raadscommissie Bestuur en Middelen.

Volgens het Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties (NIVZ) is er serieus behoefte (lees: noodzaak) aan een alarmploeg, maar die bestaat al enige tijd niet meer. Reden daarvoor is onmin tussen SSN en de Reddingbrigade Den Helder (RbDH). Die laatste verzorgde in het verleden de bewaking van de stranden, inclusief de alarmploeg. SSN heeft echter op enig moment besloten de samenwerking met de brigade op te zeggen en zelf de bewaking te verzorgen. Dit gaf wat gedoe, maar werd uiteindelijk wel goedgekeurd door college en gemeenteraad.

SSN bewaakt de stranden alleen in het hoogseizoen en in principe niet buiten ‘kantoortijden’. Behoorlijk Bestuur diende vorig jaar nog een motie in om de alarmploeg van de reddingsbrigade te behouden, maar die werd niet aangenomen. Nu het NIVZ zich heeft gemeld, denken meerdere partijen er anders over. Jan de Boer gaf maandag aan dat er inmiddels weer gesprekken gaande zijn en hoewel sommigen daaruit haalden dat ook de SSN bij die gesprekken is betrokken, is dat niet het geval. De Boer stelde dat ook niet, hij had het over gemeente, Veiligheidsregio en Reddingsbrigade. Volgens de burgemeester zijn de eerste gesprekken gevoerd en volgen er nog meerdere, maar er is nog even tijd nodig. Doel is wel zo spoedig mogelijk de veiligheid op en rond de stranden weer op orde te hebben.

“De SSN is en wil niet betrokken worden bij de opzet van een alarmploeg”, aldus Roelofsen. “Wij doen alleen de uitvoering strandtaken in het voor-, hoog- en naseizoen.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

1 reactie

  1. Als de burgemeester nu ballen heeft dwingt hij die ssn om dit te regelen, zij zijn immers degene die er een (commercieel)zooitje van maken ten koste van mensenlevens wat ik hier lees

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: