Uitgaan

Michel van Dijk en Ferdinand Bakker treden samen op in Zevenskoop

Advertentie:

Den Helder – Oud-Nederpophelden Michel van Dijk en Ferdinand Bakker treden zondag 5 mei op bij Rialto Live in Den Helder. Het duo, dat samen het project LONE vormt, sluit daarmee het tweede seizoen van Rialto Live af.

Zanger Michel van Dijk begon in de jaren zestig als zanger. Via toonaangevende bands als Les Baroques, Ekseption en Brainbox wist van Dijk met Alquin de top te bereiken. Hij werd in die jaren gezien als één van de beste zangers uit de Nederpopscene. In Alquin kwam Van Dijk gitarist Ferdinand Bakker tegen, die na het uiteenvallen van die band in de jaren tachtig een doorstart maakt met the Meteors.

Michel van Dijk maakte nog een duo-project LP met bassist Rinus Gerritsen (Golden Earring), waarna hij tijdelijk van het toneel verdween. Ferdinand Bakker weet hem in 2013 weer enthousiast te maken en als project LONE hebben beiden nu alweer zes cd’s uitgebracht. De bezoekers kunnen een goed ingespeeld duo verwachten met de wortels in de Westcoast-pop uit de 60’s en 70’s, die ook weten om aan de nummers een kenmerkende bluesy-feeling te geven. Niet uit te sluiten valt dat er enkele fijne covers op de set staan.

Aanvang
Het optreden vindt plaats in de foyer van bioscoop Zevenskoop aan Julianaplein 43 in Den Helder. De deuren van de foyer openen om 14:00 uur, het optreden begint om 14:30 uur. Meer informatie is te vinden op www.rialtolive.nl.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button