Sport

MSV Zeemacht neemt indrukwekkend afscheid

Advertentie:

Den Helder – De vrouwen van MSV Zeemacht versloegen vrijdagavond in de eredivisie Middelburg met 1-9. Een overtuigend afscheid van een mooi seizoen. Het werd alweer de laatste wedstrijd van het seizoen 2023-2024. Als kers op de taart mochten de dames en staf afreizen naar Middelburg.

Aan de benen was het niet te merken dat Zeemacht drie en half uur in de bus had gezeten van Den Helder naar Middelburg. Binnen een minuut stond Zeemacht op voorsprong door een doelpunt van Sienna Stengs. Ze is dit seizoen definitief doorgebroken, en zal zich aankomend seizoen definitief aansluiten bij de selectie. In de elfde minuut kon Wendy Holswilder de volgende treffer maken. Deze speelsters is dit seizoen doorgebroken en zal vertrekken naar Hovocubo. Lot Oeldrich wist de 0-3 tegen de touwen te schieten. Ze zou uiteindelijk woman of the match worden. De thuisploeg wist met de meevoetballende keepster nog voor de pauze, tot 1-3 terug te komen.

Na de pauze zagen de gasten Zeemacht op stoom komen. Omdat Middelburg steeds weer met de meevoetballende keepster speelde kwam er een hoop ruimte op de helft voor Zeemacht. Door Monica Scoles werd de volgende treffer gemaakt. Daarna kon Lara de Decker twee keer doeltreffend uithalen. Door Mish Carmelia werd het zelfs 1-7.

Trots
Door de wederom zeer sterk overkomende keepster Maaike Nieuwland werd het 1-8. Ze scoorde door een onhoudbare trap vanaf eigen helft. De laatste treffer van de avond werd gemaakt door Oeldrich.
Coach Mark de Jong kijkt terug op een prima tweede helft van het seizoen.

‘’We hebben steeds weer als team gestreden, dat is onze kracht geweest. Het is nu het einde van het seizoen en ik kan niet anders zeggen dat ik onwijs trots ben op dit team. We hebben aardig wat tegenslagen gehad, maar de dames hebben steeds weer hun rug gerecht. Als je dan als derde eindigt en buiten de degradatie zone staat, dan heb je het goed gedaan. Je moet niet vergeten dat een club zoals FC Marlene een veel grotere vijver heeft om speelsters naar zich toe te trekken. Helaas heeft een familieclub als Zeemacht dat niet. Dat maakt je als trainer extra trots over de geleverde prestaties.’’

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button