Sport

Toekomst voor Mario Bennes bij de Suns? “Ik wil meedoen om prijzen”

Advertentie:

Den Helder – Het seizoen van de dames Den Helder Suns kwam woensdagavond eerder ten einde dan verwacht en gehoopt. Na de tweede nederlaag tegen Jolly Jumpers in vijf dagen tijd was de strijd om de titel snel voorbij. Voor coach Mario Bennes reden even goed na te denken over volgend seizoen. Is hij dan opnieuw coach van de Suns?

“Het is voor oor het eerst in vijf jaar dat ik in april al klaar ben, dat ben ik niet gewend en dat had ik ook niet voorzien”, vertelt de coach. “Ik heb niet aan mijn eigen doelstelling voldaan, ik had minimaal verwacht dat we de halve finale van de play-offs zouden spelen.” Voor een team dat in voorbije jaren bijna standaard om de titel meedeed was het dit seizoen wennen aan de mindere prestaties.

“In bepaalde fases van het seizoen hebben we best goed gespeeld, maar je ziet dat je teveel tegen dezelfde tegenstanders speelt. Dat is niet bevorderlijk”, vindt Bennes. “Als je al een paar keer tegen een ploeg hebt gespeeld en hebt gewonnen of net aan verloren, dan denk je er onbewust misschien iets te gemakkelijk over en dan gaat het mis.”

Overschat?
Zo was het wellicht ook het geval met tegenstander Jolly Jumpers. “Daar hadden we dit seizoen twee keer goed tegen gespeeld, ondanks dat we beide keren met klein verschil verloren. Gaandeweg het seizoen zijn we echt wel gegroeid, dus het geloof zat er wel in dat we konden winnen. Misschien hebben we dat toch een beetje overschat. De moeilijke fases van een wedstrijd, daar konden we toch nog niet goed genoeg mee omgaan.”

Aan het begin van het seizoen wist Bennes dat serieus meedoen om de landstitel er zeer waarschijnlijk niet in zat, daarvoor waren te veel belangrijke speelsters (zoals Iris Fennema en Janiek van Veen) vertrokken. “Ik dacht aan het begin van het seizoen wel het mogelijk moest zijn om bij de bovenste vijf te eindigen, maar het heeft langer geduurd voor we op het gewenste niveau zaten. Dan win je een paar wedstrijden net niet en eindig je dus niet in die top 5.”

Progressie
De coach is van mening dat, ondanks het tegenvallende resultaat, alle dames uit zijn ploeg dit jaar wel vooruit zijn gegaan. “Lotte Toornstra bijvoorbeeld heeft echt mooie stappen gezet en het was fantastisch om te zien hoe Leonie Plagmeijer met al haar energie in wedstrijden tekeer ging en daar zit nog meer groei in.” De Amerikaanse Brooke Bigott gaat volgende week terug naar Amerika. Of zij na de zomer terugkeert is nog onduidelijk. “Volgend seizoen moet er eerst een goede Nederlandse kern staan, inclusief een echte leider.”

Overigens vertrekken er ook na dit seizoen weer minimaal twee speelsters. Zowel Mecx van Lingen als Shelaney Kopra hebben aangegeven te stoppen. Op dit moment zijn nog geen nieuwe namen bekend en ook de terugkeer van Janiek van Veen is niet aan de orde. “Zij heeft een prima seizoen in België achter de rug en een nieuw contact bij een nog betere club getekend.”

Toekomst
Bennes heeft nog geen besluit genomen over zijn toekomst, hij gaat binnenkort om tafel met het bestuur van de Suns. “Ik vind het best lastig om een seizoen te spelen, waarbij ik niet mee kan doen om prijzen. Als ik die doelstelling op dit seizoen leg, dan was de halve finale ‘een prijs’ geweest, maar dat is dus niet gelukt. Op korte termijn ga ik met het bestuur om tafel om te bespreken of en hoe we volgend seizoen verder gaan.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button