Hollands Kroon

Alternatieve Duckrace Wieringen

Adverentie

Wieringen – Bianca Udding organiseert op zaterdag 13 juni de Alternatieve Duckrace. De officiële Duckrace Wieringen, met daarbij Wieringen Drijft, kan dit jaar helaas niet door gaan in verband met covid-19. Het idee ontstond al snel om voor een Alternatieve versie, zonder publiek, te gaan.

De opbrengst gaat naar de ondernemers op Wieringen die momenteel in zware tijden terecht zijn gekomen doordat zij hun winkels moesten sluiten. Helaas is dit iets dat we in het hele land zien gebeuren. De opzet van De Alternatieve Duckrace is anders als de officiële. In plaats van badeendjes die in de haven van de Haukes een parkoers afleggen, hebben ze dit keer kermiseendjes in een zwembad.

Deze eendjes zijn voorzien van een ringetje op hun hoofd, waardoor je deze met een hengel kunt opvissen. Door middel van een pomp krijgen zij voortstuwing. In plaats van met publiek, muziek, frisse duik, hapje en drankje is het dit keer te volgen via een livestream op mobiel of laptop. Achteraf komt een samenvattend filmpje op YouTube, zodat er teruggekeken kan worden.

Er zijn vele prijzen gesponsord, waaronder de hoofdprijs: een hagelnieuwe damesfiets, maar ook bonnen voor verschillende restaurants, winkels, lekkers, speelgoed, dagjes uit etc. Eendjes zijn digitaal te bestellen door een bedrag naar keuze (1 eendje kost €2,50) over te maken kan naar NL75RABO 3036 5165 81. Belangrijk: vermeldt een e-mailadres bij de opmerking. Bestellen via Facebook: Alternatieve Duckrace WR kan ook.

Deelnemers ontvangen per e-mail vervolgens de nummers van de eendjes doorgestuurd en met die nummers maken ze kans op een van de vele prijzen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button