Den Helder

VVN wil eenrichtingsfietspaden

Den Helder – Veilig Verkeer Nederland, afdeling Den Helder, is blij met de getroffen maatregelen rondom de scholen, vooral omdat dit ook de verkeersveiligheid onmiskenbaar ten goede komt. Al jarenlang stimuleert VVN schoolgaande kinderen van de basisschool te voet of op de fiets naar school te komen en al jaren pleit zij voor een autoluwe, of nog liever, autovrije schoolomgeving. Het is naast alle hinder die van de getroffen corona-maatregelen wordt ondervonden goed dat de ouders van de kinderen, maar ook de scholen, omwonenden en natuurlijk de kinderen zelf, de voordelen van een veel minder chaotische schoolomgeving ervaren.

Jonge kinderen vinden het lastig om afstand en snelheid in te schatten. Het is voor hen moeilijk te beoordelen of zij wel of niet voor een aankomende auto kunnen oversteken. VVN zet zich in om weggebruikers hierop te blijven attenderen. Juist in kinderrijke omgevingen moet autoverkeer zoveel mogelijk worden vermeden. Kinderen moet voldoende ruimte worden geboden om zelfstandig, maar vooral veilig naar school te komen.

Eenrichtingsfietspaden
Om ook fietsers voldoende ruimte te bieden, zeker nu het fietsverkeer door alle opgelegde beperkingen in het openbaar vervoer enorm zal groeien en nu ook de zomer voor de deur staat, moet het rijden op fietspaden in twee richtingen zoveel mogelijk worden tegengegaan. Dit kan heel gemakkelijk als er aan beide zijden van de weg, zoals bijvoorbeeld op de Boterrrug in Julianadorp, een vrij liggend fietspad ligt. VVN roept de gemeente op hiervan eenrichtingspaden te maken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button