Kop van Noord-Holland

Kleine daling aantal leerlingen per docent in Noord-Holland

Adverentie

Kop van Noord-Holland – Het gemiddeld aantal leerlingen per basisschoolleraar is in Noord-Holland in vijf jaar met een procent gedaald. Dit is een minder sterke afname dan het landelijk gemiddelde van 3,2 procent.

In Noord-Holland was de afname het sterkst zichtbaar in de gemeente Bergen. Dit en meer blijkt uit het onderzoek van online opleidingsinstituut Laudius naar de leerling-leraarratio, op basis van de meest recente DUO-data.

Kinderen
Volgens de meest recente data geeft een Nederlandse basisschoolleraar les aan gemiddeld 18,1 leerlingen. In Noord-Holland ligt dit gemiddelde iets hoger, op 18,5 leerlingen per docent. Docenten in de gemeente Den Helder geven aan het minst aantal kinderen les: gemiddeld 16,8. In de gemeente Hollands Kroon geeft een docent les aan gemiddeld 19,1 kinderen, in Schagen is dat 18,5 kinderen per docent en op Texel gemiddeld 21,0 kinderen.

Meer informatie is te vinden via https://www.laudius.nl/footer/leerling-leraarratio.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button