Kop van Noord-Holland

Minste coronabesmettingen in Noord-Holland-Noord

Regio Noordkop – Sinds deze week behoort de regio Noord-Holland-Noord tot het gebied waar het laagst aantal coronabesmettingen per 100.000 inwoners van Nederland wordt geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers die deze week door het RIVM bekend zijn gemaakt.

In de rangschikking van alle GGD-regio’s in Nederland neemt Noord-Holland Noord de laatste plaats in. In de afgelopen week (20 tot 26 mei) komt deze regio op 84 besmettingen per 100.000 inwoners. In de regio Limburg-Noord is het aantal besmettingen op dit moment het hoogst (201 per 100.000 inwoners). Het landelijk gemiddelde staat op 135 besmettingen per 100.000 inwoners.

Rond de jaarwisseling en enkele maanden die daarna volgden, was het werkgebied van GGD Holland Noorden wekenlang koploper in Nederland als het ging om het aantal besmettingen. Het slechtste weekgemiddelde was in de week van 22 december. Er werden toen in één week 510 besmettingen per 100.000 inwoners geconstateerd, wat neerkomt op 3.400 besmettingen

Bemoedigend
GGD Hollands Noorden noemt de recente cijfers bemoedigend. Wel benadrukt de gezondheidsorganisatie dat het virus blijft rondgaan. Dat nu de zuidelijke regio’s meer worden getroffen, wil niet zeggen dat de kans een nieuwe golf aan besmettingen in onze regio onmogelijk is. Daarom blijft het voor de inwoners belangrijk zich aan de maatregelen van het kabinet te houden.

Wat ook helpt is dat steeds meer mensen zich laten vaccineren. Inmiddels zijn in Noord-Holland Noord bijna 167.000 inwoners die minimaal 1 vaccinatie hebben gekregen via de GGD. Het werkelijke aantal ligt hoger omdat ook ziekenhuizen, verpleeghuizen en huisartsen groepen inwoners hebben gevaccineerd. De komende weken wordt het aantal vaccinaties op de GGD-vaccinatielocaties opgeschroefd. In totaal komen in Noord-Holland-Noord 535.000 inwoners van 18 jaar en ouder voor een vaccinatie in aanmerking.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button