Den HelderPolitiek

Timorpark wordt in zijn geheel losloopgebied

Advertentie:

Den Helder – Het gehele Timorpark, inclusief de wandelpaden, is minstens het gehele komende jaar aangewezen als losloopgebied voor honden. Dit is onderdeel van een nieuwe proef van de gemeente, waarmee het hondenbeleid en de communicatie over losloopgebieden geanalyseerd wordt.

In maart van dit jaar ontstond er naar aanleiding van een tekstuele wijziging in de APV van Den Helder discussie over de losloopgebieden en de onduidelijkheid die er was. Zo kwamen de losloopgebieden op de website van de gemeente bijvoorbeeld niet overeen met de verbodsbordjes in onder andere het Timorpark. De gemeente wil daarom onderzoeken hoe zij hierover beter kunnen communiceren: “Het is gebleken dat het communiceren van de losloopgebieden alleen via een online kaart niet voor iedereen afdoende is. Buiten is het niet altijd direct te zien waar honden los mogen lopen en waar het verboden is voor honden. Een bord kan hierbij ondersteunend zijn. Echter kunnen niet alle onduidelijkheden worden weggenomen met het plaatsen van borden.”

Door de regels te versimpelen en minder borden te plaatsen hoopt de gemeente meer duidelijkheid te verschaffen: “In de praktijk is gebleken dat de gebods- en verbodsborden, paaltjes en ander mogelijke aanwijzingen buiten niet altijd in overeenkomst zijn met de huidige online kaart. Op het moment dat een melding wordt gedaan van een bord dat strijdig is met de huidige online kaart, wordt het betreffende bord zo snel mogelijk weggehaald.Het huidige beleid stelt dat in de buitenruimte zo min mogelijk borden worden toegepast. Met uitzondering van het Timorpark worden geen extra losloopborden geplaatst.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button