Den Helder

Medewerkers Sarkon leren met en van elkaar

Adverentie

Den Helder – Alle leerlingen van de 19 Sarkonscholen hadden woensdag een extra vrije dag. Zo’n 400 medewerkers en stagiaires van Sarkon hadden zich op deze dag namelijk verzameld in theater de Kampanje in Den Helder voor de Sarkondag. Tijdens de Sarkondag hebben de medewerkers met en van elkaar geleerd, elkaar geïnspireerd en een steentje bijgedragen aan de Sarkonkoers: Leren met LEV!

LEV is het Hebreeuwse woord voor hart: we leren op Sarkonscholen met hart voor elkaar. Met LEV werken de scholen met partners in de omgeving aan de optimale ontwikkeling van kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Hierbij zijn Sarkonscholen een leerplek voor het leven, waarbij ruimte is voor eigenheid en kinderen leren goed samen te werken door met zelfvertrouwen anderen te vertrouwen. De Sarkonscholen maken hiermee een beweging van leerstof- naar kindgericht onderwijs en werken hierbij samen met onderwijspartners in de omgeving.

Mark Mieras
Na de opening van de bestuurders Alwin Hietbrink en Carin Doodeman hebben alle medewerkers zich laten inspireren door wetenschapsjournalist Mark Mieras. Hij heeft de medewerkers laten zien hoe het brein werkt tijdens leren. Hij benadrukte in zijn lezing het belang van activerend leren, spelen en bewegen waarbij kinderen ervaren dat leren leuk is.

Na de lunch hebben deelnemers ideeën uitgewisseld tijdens de inspiratiemarkt, waarin de Sarkonscholen presenteerden hoe zij werken met de LEV-koers. Hieruit zijn vervolgafspraken gemaakt, zodat medewerkers bij elkaar gaan kijken om met en van elkaar te leren in een netwerkorganisatie. Tijdens het wereldcafé zijn de medewerkers in dialoog gegaan over verschillende gespreksthema’s die passen bij de LEV-koers. Hierbij waren ook diverse vertegenwoordigers aanwezig van gemeenten, andere schoolbesturen, het voortgezet onderwijs en kinderopvangorganisaties.

Sarkon kijkt terug op een geslaagde dag! Bekijk hier een korte impressie:

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button